Google search engine
BallinaLajmePërse disa persona mund të hanë ushqim të djegëst e disa jo?...

Përse disa persona mund të hanë ushqim të djegëst e disa jo? A është kjo gjenetike apo ka ndërlidhshmëri në mes të trashëgimisë dhe mjedisit?

Si është e mundur që disa persona e tolerojnë më shumë ushqimin e djegëst, e disa të tjerë më pak apo fare pak?


Në pytjet e lartëpërmendura është përgjigjur hulumtuesi pranë Karolinska Institutet, Johan Lundström, njofton NobelPress.

—Si në shumicën e rasteve është një kombinim i faktorëve të ndryshëm. Nuk ka asnjë lidhshmëri se sa e tolerojmë ushqimin e djegëst me senzacionin e ushqimit të djegëst. Mirëpo ka një ndërlidhje me personalitetin e njeriut, ne kemi vërejtur se individët extrovertë kanë një tendecë t’a duan më shumë ushqimin e djegëst se sa personat introvertë. Se nëse relacioni i ekstrovertëve me ushqimin djegëst është se ata duan të duken “cool” nuk theksohet në hulumtimin e bërë nga Lundström. Pastaj kemi edhe komponentin kulturor dhe atë gjenetikë ku është vërejtur se komponenti kulturorë ka efekt më të madh se ai gjenetikë. Sa i përket kësaj të fundit besohet se personat të cilët jetojnë në një kulturë ku ushqimi djegëst është më i zakonshëm në një mënyrë mësohen të tolerojnë dhimbjen që shkakton ushqimi djegëst, ka njoftuar Lundstrëm, raporton NobelPress.

Të fundit nga rubrika
- Advertisment -
Google search engine

Më të lexuarat

Më të shikuarat