Google search engine
BallinaRecetaPërse disa persona mund të hanë ushqim të djegëst e disa jo? 

Përse disa persona mund të hanë ushqim të djegëst e disa jo? 

Përse disa persona mund të hanë ushqim të djegëst e disa jo? A është kjo gjenetike apo ka ndërlidhshmëri në mes të trashëgimisë dhe mjedisit? 

Si është e mundur që disa persona e tolerojnë më shumë ushqimin e djegëst/hot e disa të tjerë më pak apo fare pak?

Në pytjet e lartëpërmendura është përgjigjur hulumtuesi pranë Karolinska Institutet, Johan Lundström, njofton NobelPress.

  • —Si në shumicën e rasteve është një kombinim i faktorëve të ndryshëm. Nuk ka asnjë lidhshmëri se sa e tolerojmë ushqimin e djegëst me senzacionin e ushqimit të djegëst. Mirëpo ka një ndërlidhje me personalitetin e njeriut, ne kemi vërejtur se individët extrovertë kanë një tendecë t’a duan më shumë ushqimin e djegëst se sa personat introvertë. Se nëse relacioni i ekstrovertëve me ushqimin djegëst është se ata duan të duken “cool” nuk theksohet në hulumtimin e bërë nga Lundström. Pastaj kemi edhe komponentin kulturor dhe atë gjenetikë ku është vërejtur se komponenti kulturorë ka efekt më të madh se ai gjenetikë. Sa i përket kësaj të fundit besohet se personat të cilët jetojnë në një kulturë ku ushqimi djegëst është më i zakonshëm në një mënyrë mësohen të tolerojnë dhimbjen që shkakton ushqimi djegëst. 

Të fundit nga rubrika
- Advertisment -
Google search engine

Më të lexuarat

Më të shikuarat