Google search engine
BallinaShkencëNeuralink Corporation do të fillojë testet e vendosjes së çipave të trurit...

Neuralink Corporation do të fillojë testet e vendosjes së çipave të trurit te njerëzit

Neuralink Corporation është një kompani neuroteknologjike që zhvillon ndërfaqe të implantueshme, bashkëthemeluar nga Elon Musk dhe të tjerë. Neuralink kompani amerikane u lançua në 2016 dhe u raportua për herë të parë publikisht në mars 2017 

Neuralink, do të fillojë së shpejti provat e para klinike të implanteve të trurit tek njerëzit. 

Sipas ‘Guardian’, Musk premtoi se teknologjia Neuralink “do t’i mundësojë dikujt me paralizë të përdorë një smartphone me mendjen e tij më shpejt se dikush që përdor gishtin e madh”. 

Në reklama thuhet se punonjësit do të bashkëpunojnë me disa nga mjekët më novatorë të kësaj epoke dhe inxhinierët më të mirë, si dhe me pjesëmarrësit e parë në një provë klinike të këtij lloji. 

Kompania ka implantuar me sukses mikroçipe të inteligjencës artificiale në dy kafshë – Paratë e makakut Pager dhe derrin Gertrude. 

The Guardian shkruan se Musk ka një histori të gjatë premtimesh të mëdha në lidhje me Neuralink. Tre vjet më parë, ai tha se implantet e para në kokën e një burri do të instaloheshin në vitin 2020. Ndër të tjera, kreu i Tesla dhe SpaceX pretendoi se implantet do të mbusheshin me valë, por që asnjëri premtim nuk u realizua. 

Të fundit nga rubrika
- Advertisment -
Google search engine

Më të lexuarat

Më të shikuarat