Google search engine
BallinaPolitikëLIDERI I SD J.ÅKESSON NUK FTOHET NË BANKETIN TRADICIONAL NOBEL

LIDERI I SD J.ÅKESSON NUK FTOHET NË BANKETIN TRADICIONAL NOBEL

Nga: Shuquri Sejdijaj

LIDERI I SD J.ÅKESSON NUK FTOHET NË BANKETIN TRADICIONAL NOBEL

Edhe këtë vit, Fondacioni Nobel ka zgjedhur të mos ftojë liderin e partisë SD në festën e Nobelit, edhe pse të gjithë liderët e tjerë të partisë janë të ftuar.

Bordi i Fondacionit Nobel nuk ka parë asnjë arsye për të rishqyrtuar vendimin e tij të mëparshëm për të mos ftuar liderin e Partisë Demokratike të Suedisë në festimet e Nobelit, shkroi Fondacioni Nobel në një koment për TT të martën. Fakti që partia tani përbën bazën e qeverisë dhe është partia e dytë më e madhe e Suedisë nuk ndryshon asgjë:

“Çmimi Nobel mbështetet në respektin për shkencën, kulturën, humanizmin dhe internacionalizmin. Ky respekt është edhe baza për përpjekjet që festohen dhe njihen kur laureatët e Nobelit dhe të ftuar nga e gjithë bota janë të ftuar në ceremoninë dhe banketin e çmimit Nobel më 10 dhjetor”, shkruan fondacioni.

  • Nuk e dija që kam kërkuar ndonjëherë të vij, kështu që nuk kam ndonjë pikëpamje të veçantë për këtë, thotë Jimmie Åkesson për TT.
  • Është një festë vërtet argëtuese, por nëse nuk je i mirëpritur, nuk është aq argëtuese të vish në një festë.
Të fundit nga rubrika
- Advertisment -
Google search engine

Më të lexuarat

Më të shikuarat