Google search engine
BallinaLajmeHarresa shenjë e inteligjencës së lartë? Çfarë thonë studiuesit e kësaj fushe? 

Harresa shenjë e inteligjencës së lartë? Çfarë thonë studiuesit e kësaj fushe? 

E thonë studiuesit: Harresa është shenjë e inteligjencës së lartë!

Të gjithëve na ka ndodhur të harrojmë se ku i kemi vënë çelësat ose të mos n’a kujtohen detaje të caktuara të një ngjarjeje. 

Por, sipas studiueseve, nëse jeni nga ata që harroni ju bëni pjesë në grupin e njerëzve me inteligjencë të lartë. Kjo është dëshmuar edhe në studimet e fundit të bëra në Universitetin e Tororntos, bën të ditur Nobel Press. 

Po! Tingëllon shumë mirë për të qenë e vërtetë, por studimet e reja tregojnë se njerëzit që kanë “më shumë që ndodh në kokën e tyre” janë edhe më inteligjentët!

Sipas një studimi të porositur nga Universiteti i Torontos, njerëzit që priren të harrojnë gjërat në jetën e përditshme janë më të zgjuarit, ka raportuar Educate Inspire Change.

Nëse një person priret të kujtojë gjithçka, atëhere është shumë më e vështirë që ai/ajo të marrë ndonjë vendim, sepse truri nuk mund të eliminojë informacionet që janë më pak të rëndësishme.

Qëllimi i kujtesës është të krijojë njerëz inteligjentë dhe të aftë për të marrë vendime në rrethana të caktuara. E për ta bërë këtë, trurit i duhet të harrojë disa informacione, thotë profesori Richards, që njëherish është edhe autori i këtij studimit.

Në fund të fundit, sa më inteligjent të jeni, aq më shumë ka gjasa që truri juaj të hedhë informacionin më pak të rëndësishëm. Në këtë mënyrë, bëhet shumë më e lehtë për të marrë një vendim që mund të jetë shumë më i rëndësishëm sesa informacionet e “harruara”. Raporton NobelPress. 

Pra, nëse dikush ju thotë se jeni të shpërqendruar ose jeni duke harruar shumë, folni për rezultatet e këtij

Të fundit nga rubrika
- Advertisment -
Google search engine

Më të lexuarat

Më të shikuarat