Duke u shfaqur

Kërko

Aktualitete Intervista Kulturë Lajme

Albiana Bogujevci luftën e Kosovës do ta ekspozojë në muzeun kanadezë, ka një kërkesë për të gjithë

Shqiptarja nga Kosova, Albiana Bogujevci, në një të ardhme të afërt, luftën e përgjakshme të Kosovës do ta vendos në hartën e Muzeut të parë për të Drejtat e Njeriut në Kanadë (CMHR),njofton NobelPress.

E në rrugëtimin e saj ajo ftonë të gjthë artistët që në veprat e tyre kanë gërshetuar ndodhi të luftës në Kosovë të jenë pjesë e kësaj ngjarjeje kaq me rëndësi për vendin.

Albiana Bogujevi për historin e përgjakshme të Kosovës ka folur edhe në një ngjarje të titulluar ”Kujtimi i të mbijetuarve nga torturat, Njerëzit e Zhdukur dhe të Zhvendosurit e Botës, të mbajtur në po këtë Muze.

Bogujevci në emër të Komunitetit Shqiptaro-Kanadez të Manitobas në fjalimin e saj, i ka njoftuar të pranishmit për krimet e kryera ndaj popullatës civile në Kosovë nga regjimi i Sllobodan Milloshviçit. /Nobel Press.

©PhotoCredit: Albiana Bogujevci

©www.nobelpress.al

Show Buttons
Hide Buttons